Konuşmacı: Dr. Cahit SÖNMEZ
Öncelikle genel bir bakış ile geçmişten günümüze altının önemi ve piyasalar ile ekonomiler üzerindeki etkilerine değinilecektir. Genel bilgilerden oluşturulan zemin üzerine altının talep ve arz dinamikleri detaylı bir şekilde açıklanarak altının hem dolar ons hem de TL gram fiyat oluşumunda etkili olan faktörler irdelenecektir.
Bu eğitime kimler katılmalı?
Türkiye'de geleneksel bir yeri ve alternatif yatırım araçları içinde önemli payı olduğu için tasarruf sahipleri ve kuyumculuk sektörü temsilcileri.
Bu eğitim katılımcılara ne sağlar?
Altın ve altına dayalı yatırım araçları hakkında bilgi sahibi olunması, aynı zamanda altın fiyatlarını etkileyen unsurlar ve bunların olası seyirleri paralelinde altın fiyatlarının değerlendirilebilmesi ve öngörü yapılabilmesi.
Eğitim içeriği:
Katılım belgesi:
Eğitimin % 70'ine devam eden katılımcılar adına dijital doğrulanabilir katılım belgesi hazırlanacak ve e-posta adreslerine gönderilecektir. Katılım belgeleri E-Devlet üzerinden de sorgulanabilecektir.
Dr. Cahit Sönmez’in Kısa Özgeçmişi
1964 yılında doğmuştur. 1985 yılında Gazi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden lisans eğitimi sonrasında The Rutgers State University'de yine lisans eğitimi için Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmiştir. 1989 yılında The City University of New York Ekonomi Bölümünden yüksek onur listesinde tam burslu olarak yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Aynı zamanda yüksek lisans eğitimi süresince "research assistant" olarak görev yapmıştır. Yüksek lisans eğitimi sonrası aynı üniversitede tam burslu olarak doktora eğitimine başlamıştır. 1991 yılında DYP-SHP koalisyon hükümetinin "Ulusal Dinamik Denge Modeli (UDİDEM)" programını hazırlayan ekipte yer almıştır. Mortgage kredileri, uzun vadeli finansal kiralama, riskten korunma araçları vadeli işlemler ve İstanbul Finans Merkezi gibi yeniliklerin yer aldığı finans bölümünü Doç.Dr.Yaman Aşıkoğlu ile beraber tasarlamıştır. 1993 yılında programın uygulaması için Amerika Birleşik Devletlerin'den yurda dönmüştür. SPK bünyesinde yürütülen Sermaye Piyasası Kanunu değişikliği, çok sayıda yeni tebliğlerin hazırlanması çalışmalarında aktif görev yapmıştır. İstanbul Altın Borsası Müteşebbis Üyeliğine üçlü kararname ile atanmış ve borsanın kurulması, yastık altı altınların mali sisteme kanalize olmasına yönelik altına dayalı yatırım araçları ve standart altın üretimi için altın rafinerisinin kurulması çalışmalarının tüm süreçlerini diğer 6 üye ile gerçekleştirmiştir. İstanbul Altın Borsası kurulduktan sonra yönetim kurulu üyesi olarak görev almıştır. Bu süreçte Dünya Altın Konseyi ve New York COMEX Borsası ile ortak yürütülen çalışma grubunda yer alarak katkılar yapmıştır. İstanbul Altın Borsası yönetim kurulu üyeliği sonrasında Sermaye Piyasası Kurul üyesi olmuş ve bu görevi 3 yıl sürdürmüştür. Ziraat Bankası, Yapı Kredi Bankası, Yapı Kredi Portföy, Denizbank, ING Bank ve Allianz Emeklilik Şirketinde çeşitli finans ve ekonomi eğitimleri vermektedir. Şu an yarı zamanlı olarak TOBB-ETÜ İşletme Bölümü'nde öğretim görevlisidir. Alanıyla ilgili 5 kitap ve çeşitli çalışmaları vardır.
Eğitim saat 13:45 itibariyle girişlere açılacaktır. Katılımcılarımız eğitime giriş yaptıklarında öncelikle bekleme odasına alınacaktır. Host tarafından isim ve soyisimlerin kontrol edilmesi sonrası eğitime girişleri sağlanacaktır. Bu nedenle, giriş yaparken isim ve soyisim bilgilerinizi düzenlemenizi rica ederiz. Düzenlemeyi Zoom uygulamasından giriş yaparak ya da linke tıklayıp tarayıcıdan giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz.
Merkezimiz yeterli kontenjan oluşmaması durumunda eğitimi başlatmama kararı alabilecektir. Bu durumda eğitim ücretleri kayıt yaptırmış olan kişilerin hesaplarına iade edilecektir.